in legatura cu modificarile aparute in legislatie...

traduceri, traducatori, interpreti, cereri si oferte de lucru din domeniul traducerilor, legislatie traduceri.

Esti de acord cu noile propuneri ale organizatiei un-tar care ingreuneaza clar munca traducatorilor?

Nu
3
75%
Ce este un UN:TAR?
0
Niciun vot
Am o lucrare de predat la urgenta azi, probabil ca cei care fac astfel de propuneri au prea mult timp de pierdut :)
0
Niciun vot
Da
1
25%
 
Voturi totale : 4

Re: in legatura cu modificarile aparute in legislatie...

Mesajde Traductor pe 06 Sep 2013, 11:34

"Dragi prieteni,

astăzi am ridicat de la Primăria Municipiului Bucureşti “Protocolul privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice din data de 13 Septembrie 2013 între orele 13:00 – 15:00”.

Având aprobarea pentru defăşurarea manifestatiei, vă rugăm să faceţi tot posibilul ca vineri, 13 Septembrie 2013, între orele 12:00 – 15:00 să veniti la Bucureşti, in Piata Victoriei, pe trotuarul de lângă Muzeul Grigore Antipa (in fata Guvernului).

Prin această adunare publică dorim să facem cunoscute obiectiunile noastre cu privire la Ordinul 2333/C/24.07.2013 şi la faptul că acesta nu are aplicabilitate în practica curentă.

Pentru aceasta, rugăm toate persoanele care sunt implicate în activitatea de traduceri să îşi sacrifice putin din timpul lor pentru a fi alături de noi şi si a contesta cu o voce unita dispozitiile ordinului. Dorim ca acest eveniment să fie cunoscut de cât mai multă lume pentru a putea asigura un număr cât mai mare de participanţi. E necesar sa fim prezenti cat mai multi pentru a da greutate demersului nostru.

Înţelegem că această deplasare impune unele sacrificii, inclusiv de ordin material, dar am vrea să credem că de data aceasta nimeni nu va rămâne nepăsător la intenţiile pe care unii aşa-zişi colegi de breaslă le au (nenumiţii).

Ştiu că o să pare un pic cam aiurea dar îi rugăm pe participanţii la manifestatie, pe cât posibil, să vină în tricouri sau cămăşi albe pentru a spori impactul vizual pe care îl va avea prezenţa noastră în faţa Guvernului si a da o nota de coerenta si unitate. Sa parem asa cum suntem, un organism unit si functional.
De asemenea, participanţii sunt rugaţi să nu consume si să nu aiba asupra lor băuturi alcoolice.
Poate mulţi au zâmbit citind cele de mai sus dar, vrem să se vadă că traducătorii reprezintă o clasă a intelectualilor şi nicidecum o gloată de oameni.

După ce adunarea publică din faţa Guvernului va lua sfârşit vă invităm să participaţi la prima întâlnire a membrilor Asociaţiei Profesionale a Interpreţilor si Traducătorilor. Referitor la acest aspect o să revenim cu un comunicat în care vom preciza locul exact de desfăşurare a întâlnirii cu membrii asociaţiei şi punctele de pe ordinea de zi.

De asemenea, pentru cei care vor să vină în sprijinul asociaţiei şi a demersurilor ce urmează să le întreprindem pentru binele nostru comun, doresc să amintesc de contul deschis de colega noastră Dana Marina Ionescu.
RO31RNCB0641050313710002
BCR Agentia Mihai Eminescu

Spor în toate,
Oana Cecilia Radu
0722 781 383//cncpetitii@gmail.com//office.apit@gmail.com"

Eu sper sa ne strangem intr-un numar cat mai mare.
Traductor
 
Mesaje: 7
Membru din: 04 Iun 2013, 11:53

Re: in legatura cu modificarile aparute in legislatie...

Mesajde Traductor pe 04 Noi 2013, 20:43

De curand am vazut o noua adresa intocmita de catre UNTAR sucursala ALBA prin mai marele presedinte ALIN TOTH.
Stimabilul presedinte, sesizeaza Camera Notarilor Publici Alba Iulia cu privire la incalcarea art.320 (1si 2). Nu-si mai au rostul comentarile. Asa cum deja ne-am obisnuit cu cei de la UNTAR ei militeaza pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale .......
STIMABILE TOTH ALIN (sunt convins ca va citi acest post) DVS., inainte de a sesiza anumite institutii cu privire la anumite nereguli si cu privire la combaterea si prevenirea evaziunii fiscale, ar trebui sa intrati in legalitate cu biroul de traduceri pe care-l detineti in orasul Alba Iulia. Nu stiu daca dvs. cunoasteti legea insa ca si PFA pe limba Italiana AVETI DREPTUL DE A PRELUA TRADUCERI doar din limba italiana/romana si viceversa !!! Se pare insa ca dvs. prin acel birou preluati toate limbile mapamondului. Stau si ma intreb stimabile presedinte UNTAR ALBA IULIA cine se afla intr-o ilegalitate mai mare, dvs., sau cei pentru care ati facut sesizare CNP Alba Iulia??
In legatura cu desfasurarea activitatii dvs. sunt extrem de curios cum preluati traduceri din lb. olandeza, daneza etc si ce baza legala aveti sa preluati astfel de traduceri?? Sunt foarte curios ce ii eliberati clientului dvs(fact+chitanta sau bon fiscal). De la cei careau intrat in contact cu dvs. am aflat ca nu detineti casa de marcat! Dar de ce nu, poate se va trezi cineva care este mai aproape de localitatea dvs sa faca o sesizare la ANAF in legatura cu desfasurarea activitatii dvs.
Deci stimabile si onorabil coleg inainte de a te lega de paiul din ochiul altuia mai bine vezi-ti de barna din ochiul matale.
Imi pare atat de rau ca acest site nu este unul foarte comentat/populat. Sunt convins ca ar fi fost o multime de colegi care ar fi putut confirma cele relatate de mine mai sus. Ba mai mult eu stiu de acest domn asa doar din auzite cel mai probabil cei din Alba ne-ar fi putut oferi mai multe informatii despre ZA PREZIDENT.
Astept si eu sa-mi confirme sau sa-mi infirme cineva daca cele spuse de catre mine sunt adevarate sau nu. Va las ca pic lat de osteneala.
Traductor
 
Mesaje: 7
Membru din: 04 Iun 2013, 11:53

Anterior

Înapoi la Discutii traducatori

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator
cron